út

Jelen, Jövő

Képzeld magad elé a következő képet: TE a 80 éves születésnapodon, barátok és a család vesz körül. Mikre szeretnéd ha emlékeznének veled kapcsolatosan, ha már nem leszel?

Szerinted melyik vagy milyen jellegű eredményeidre fognak emlékezni?

Milyen ember voltál nekik, milyennek ismertek meg?

Nem tudom, hogy Neked mi ugrott be, de amikor először találkoztam ezzel a „felvetéssel” egyszerűen lemeredtem és a múltamon kezdtem gondolkodni. Az emberek jutottak eszembe, akiket megismertem, a dolgok melyeket elértem, a tapasztalatok melyekből volt jó is, rossz is bőven. Aztán hirtelen ledöbbentem…a felismerés, hogy nem tudok változtatni az elmúlt dolgokon megerősített abban, hogy a jelen és a jövő a legfontosabb idő az életben. Ezeken tudsz változtatni, a jelen és a jövő kedvedre alakítható, a múltat semmi értelme felforgatni.

Most, hogy ezt olvasod … tételezzük fel, hogy most kezdődik a jövőd. Akár tinédzser vagy, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 70+ éves, lehetsz nő vagy férfi, férj, feleség, szülő, egy vállalkozás tulajdonosa, beosztott vagy bármi: ezt az életet éled, ebben a testben. A múlt elmúlt, a jelen most van, a jövő pedig egy nap múlva.

a múlt

Mit fogsz kezdeni ezzel a nappal?

Mit fogsz csinálni a héten?

Mit fogsz csinálni ebben a hónapban?

Hát ebben az évben?

Sokszor előfordulhat a mindennapi életben, hogy nem éled magad bele teljességgel egy-egy elfoglaltságba és a gondolataid a múlt fele vándorolnak. Ahhoz, hogy megelőzd az elkalandozást és a jelenben maradhass itt van néhány ötlet: kacagj, énekelj, sportolj, beszélgess barátokkal, tölts sok időt azzal amivel foglalkozni szeretsz, táncolj, olvass, írj egy listát a sikereidről, játssz, tanulj valami újat, írj naplót, élvezd az élet egyszerű dolgait, egyél lassan és élvezz minden falatot, fogd meg valaki kezét, igyál egy pohár bort fürdés közben, hallgasd a víz morajlását, egyél frissen sült kenyeret, fess szivárványt, sétálj ősszel az erdőben, mosolyogj…

Bármit is választassz, olyasvalami legyen, amit szívesen teszel.
Légy jelen, éld meg a mostani pillanatot és a holnapot is.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>